Start algemene info openingstijden prijzen akties zonnebanken huidtypes Hot-Stone infraroodsauna lichttherapie Reiki zonnecosmetica routebeschrijving foto's Bondekoschool Kunstschilder reacties van klanten links contact Disclaimer

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

Korte golf straling

                                                     

Dat infrarode straling een heilzame uitwerking heeft op lichamelijke klachten van uiteenlopende aard, is al sinds jaar en dag bekend. Al tientallen jaren worden hiermee blessures en spierpijn bestreden.

De moderne versie van het houtkorfje. De diepe werking van kortgolvige straling is al heel lang bekend. In hun befaamde laconium plaatsten de Romeinen een eenvoudige korf met gloeiend houtskool. Wie het koud had, zich ellendig voelde of last had van stijve spieren kon daar terecht voor ontspanning en herstel. Houtskool heeft namelijk de eigenschap dat het zo heet kan worden dat er kortgolvige straling ontstaat.

Effectieve dieptewerking

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kortgolvige straling een betere dieptewerking heeft dan langgolvige straling . Langgolvige straling drinkt niet verder door dan de bovenste huidlagen. Kortgolvige straling daarentegen dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren. En dat merkt u! Kortgolvige straling dringt diep in de huid terwijl de langgolvige straling de bovenste huidlagen verwarmt.

Verzorgend en pijnstillend                  


Voor het opwekken van korte golf licht zijn infraroodstralers met een zeer hoge oppervlakte temperatuur nodig. Het korfje met houtskool is inmiddels vervangen door infraroodlampen. In deze lampen is het meer eigentijdse wolfram verwerkt, dat dezelfde eigenschappen heeft als houtskool. De vier, vijf of acht Philips Vitae infraroodstralers in de VSB Direct Heat cabine, met elke een lengte van ongeveer 70cm, verwarmen het lichaam tot diep in de vezels. De door de Philips Vitae lampen uitgestraalde langere golflengten worden geabsorbeerd door de bovenste huidlagen, waar zich de warmtegevoelige zenuwuiteinden bevinden. Deze pijnsensoren worden daardoor geactiveerd en geven een signaal af dat waarschuwt voor eventuele oververhitting van het lichaam. De VSB Direct heat cabine verzorgt pijnlijke en stijve spieren en verzacht pijn bij reumatische aandoeningen.

Tevens helpt infrarood warmte ook bij vermindering van spanning of stress. Het gebruik van infrarood stralen is bovendien sterk aan te bevelen voor mensen die last hebben van psoriasis, verschillende soorten reuma, artritis, lage rugpijn of van ontstekingen, griep of verkoudheid.

Regelmatig gebruik van de infra-rood cabine verbetert de algehele conditie en ondersteunt mensen die willen afslanken

 

In combinatie met een zonnesessie kunt u gratis gebruik maken van een AurorA badjas.

 

Copyright 2007 Zonnestudio Aurora Dronten. Alle rechten voorbehouden.

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan petra.zonnestudioaurora@gmail.com