Start algemene info openingstijden prijzen akties zonnebanken huidtypes Hot-Stone infraroodsauna lichttherapie Reiki zonnecosmetica routebeschrijving foto's Bondekoschool Kunstschilder reacties van klanten links contact Disclaimer

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

Hot-stone massage

Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45-50 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maries en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Sinds enige tijd is de massage met warme stenen heringetreden en vindt zijn weg naar massagepraktijken, beautycentra, sauna's en schoonheidsspecialisten onder de naam Hotstone massage, Lavastone, Yoastone of LaStone.
  wpe9.jpg (2863 bytes)
Doordat er diverse massagetechnieken zijn zal elke masseur/schoonheidsspecialist zijn eigen techniek gebruiken voor de Hotstone massage. Zo is het een mooie combinatie bij bijvoorbeeld Reiki en/of sauna en zonnebank

Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

                                           

De Hotstone massage wordt gegeven in onze studio.

Vr de massage kunt u ook nog gebruik maken van onze infraroodsauna.

Dit heeft een zeer gunstig effect op de doorbloeding van de spieren waardoor de basaltstenen nog beter hun werk kunnen doen.

Na  of vr de massage is er ook nog de mogelijkheid om de behandeling compleet te maken met een zonnesessie.

   Ter kennismaking kunt u ook kiezen (met bovenkleding) voor een Mini HotStone stoelmassage.

Copyright 2007 Zonnestudio Aurora Dronten. Alle rechten voorbehouden.

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan petra.zonnestudioaurora@gmail.com